уторак, 26. фебруар 2013.

Serijski McLaren P1 na Salonu u Ženevi

McLaren Automotive je još tokom prošle godine predstavio svoj novi supersportski automobil P1, i to njegovu predprodukcijsku verziju, dok će definitivna, serijska varijanta premijeru imati početkom sledećeg meseca na Salonu u Ženevi.
Ovaj McLaren su neki mediji još prošle godine proglasili za "duhovnog naslednika" legendarnog McLarena F1, a uz ostale najavljene supersportiste (iz Ferrarija, Lamborghinija...) ovogodišnji ženevski sajam automobila će zaista biti interesantan svim ljubiteljima superautomobila.
Kako bilo, McLaren je objavio slike serijskog P1 koji će raspolagati sa ukupno 674 kW/916KS. Radi se o kombinaciji 3,8 litarskog V8 twin-turbo motora (sa 542 kW/737KS pri 7500 o/min. i 720 Nm pri 4000 o/min.) i elektromotora sa 132 kW/179KS i 260 Nm.
Vozač će moći da aktivira elektromotor putem Instant Power Assist Systema (IPAS) kojim se upravlja dugmetom na volanu.
Menjač je inače sedmostepeni sa dvostrukim kvačilom, dok se za emisiju CO2 kaže da iznosi oko 200 grama po km.
McLaren navodi da će P1 moći da se kreće i samo na elektro pogon, kada će moći da pređe do 6 milja (9,6 km), dok se baterije mogu napuniti za dva sata.
U kompletu zvaničnih fotografija je i slika koja pokazuje unutrašnjost P1. U unutrašnjosti se odmah primećuje obilato korišćenje ugljeničnih vlakana, dok je svako sedište teško samo 10,5 kg.
Još više detalja će biti saopšteno na Salonu u Ženevi.
Preuzeto : Ivan Mitić – Autoblog.rs

Нема коментара:

Постави коментар