уторак, 26. фебруар 2013.

Mercedes-Benz Actros

Mercedes-Benz Actros ponovo osvojio međunarodnu nagradu za dizajn

iF oznaka, širom sveta prepoznata kao zaštitini znak izvrsnog dizajna –  sada je žig koji nosi novi Mercedes-Benz Actros. Ove godine, 49 stručnjaka iz oblsati dizajna, industrije i obrazovanja izabrali su svoje favorite među više od 3.000 kandidata...

Mercedes-Benz Actros ponovo osvojio međunarodnu nagradu za dizajn

Takmičenje, deo “iF nagrada za dizajn”, koje su ušle u 60. godinu –organizovane od strane Međunarodnog foruma za dizajn, sa sedištem u Hanoveru, priređuje izložbe širom sveta. Svake godine, nagrade za izvrstan dizajn se dodeljuju u tri discipline: "proizvod”, “komunikacija” i “pakovanje".

Žiri je proveo tri dana u pregledanju, rukovanju, ispitivanju i analizi nominacija, iza zatvorenih vrata.


"Sve nagrađene nominacije predstavljaju primere izvrsnog dizajna proizvoda", navodi se" u izjavi međunarodnog stručnog žirija. Ključni kriterijumi su obraćanje ciljnoj grupi i sadržaj, kvalitet dizajna i kreativnost, relevantnost za kupca, ekonomičnost, originalnost i inovativnost. Pobedničke nominacije na takmičenju “iF nagrade” odraz su tekućih trendova u dizajniranju, kao i ekonomske preporuke dobro dizajniranih predmeta. "Činjenica da je naš Actros osvojio tako važnu nagradu za dizajn predtsavlja veličanstveno priznanje za naš svakodnevni rad", primećuje Kai Sieber, direktor odeljenja dizajna Mercedes-Benz kamiona i vanova.

Mercedes-Benz Actros ponovo osvojio međunarodnu nagradu za dizajn

Novi Mercedes-Benz Actros je već osvojio nagradu za dizajn "red dot" (crvena tačka) koju dodeljuje Centar za dizajn Severne Rajne – Vestfalije, "Nemačku nagradu za dizajn 2013" u kategory "Prevoz i javni prostor" te nagradu "Focus in Gold 2012" koju dodeljuje Centar za dizajn u Štutgartu.

Kamion koji predstavlja perjanicu Mercedes-Benza osvojio je međunarodne žirije visokim kvalitetom i ergonomičnošću enterijera i doslednim dizajnom eksterijera različitih varijacija vozila.

Mercedes-Benz Actros ponovo osvojio međunarodnu nagradu za dizajn

Novi Mercedes-Benz Actros

Serija novog modela Actros proizvedena u Vertu namenjena je za dug transport. Konstruktori su se vratili tabli za crtanje kako bi razvili potpuno novi Actros koji zadovoljava sve veće zahteve kada su u pitanju udobnost, ekonomičnost, dinamika vožnje i raznovrsnost. Po pitanju opcija opreme i modela, raznolikost serije nudi savršeno konfigurisano vozilo za bukvalno svaki tip upotrebe u prevozu na dugim relacijama.

Mercedes-Benz Srbija i Crna Gora
Preuzeto sa : automagazin.rs

Нема коментара:

Постави коментар