петак, 29. март 2013.

Golf proglašen za svetski automobil godine



Početkom meseca, sedma generacija Volkswagenovog Golfa proglašena je za evropski automobil godine. Sada može da se pohvali još jednom prestižnom nagradom.
Naime, kultni nemački hečbek je proglašen za svetski automobil 2013. godine, saopšteno je na konferenciji za štampu, održanoj na sajmu automobila u Njujorku.
Golf je u finalu izbora bio bolji od Mercedesove A-Klase, Posche Boxster / Caymana i Scion FR-S / Subaru BRZ / Toyota GT-86.
Ovo je druga godina zaredom kako prestižno priznanje odlazi u Volfsburg, a četvrti put u poslednjih pet izbora. 2009. najbolji je bio Golf 6, 2010. Polo i  prošle godine Volkswagen Up!.
Žiri izbora za svetski automobil godine se sastojao od 66 automobilska novinara iz 23 zemlje, a da bi automobil imao pravo učešća morao je da ispuni dva uslova: da je dostupan na najmanje dva kontinenta i to tokom perioda od 1. januara 2012. do 30. maja 2013.
Žiri je dodelio još tri nagrade - za automobil sa najboljim performansama, gde je trijumfovao Porsche Boxster / Cayman , za najbolji dizajn, gde je najbolji bio Jaguar F-Type roudster, dok je za "najzeleniji" automobil proglašen Teslin Model S.
N. Lasica - Auto Portal

Нема коментара:

Постави коментар