Beogradski sajam automobila 2013.

Posle dvogodišnje pauze salon automobila u Beogradu pružiće domaćim ljubiteljima automobila priliku da se upoznaju sa najnovijim modelima na tržištu. Cena pojedinačnih ulaznica je 300 dinara, za grupne posete 200 dinara, a cena parkinga 100 dinara na sat.
Prvi auto-salon održan je 1938. godine, na Starom sajmištu.
Prvi auto-salon održan je 1938. godine, na Starom sajmištu.

Posetioci će između ostalog moći premijerno da vide Mercedes CLA, Audi A3 Sportback, BMW Serije 3 GranTurismo, VW Golf 7, kompaktnu limuzinu Citroen C-Ellysee, Hyundai Equus, Opel Cascada, Lexus GS450H, MINI Paceman, Kiju Pro_cee'd, Renault Captur, Peugeot 2008, novu Toyotu RAV4, Chevrolet Trax, novu generaciju modela Dacia Logan, Sandero, Stepway, novu Mazdu 6, Subaru BRZ, novu generaciju modela Škoda Octavia...

Posebnu atrakciju ovogodišnjeg sajma predstavlja nastup McLarena sa modelom MP4-12C i pojavljivanje Mercedesa SLS AMG Black Series.

Međunarodni salon automobila u Beogradu održaće se pod sloganom "Parkirani za vas", od 22. do 31. marta na Beogradskom sajmu. Očekuje se učešće više od 400 izlagača, 37 automobilskih brendova i 51 sajamska premijera. Istovremeno sa salonom automobila, održaće se i 7. međunarodni sajam motocikala i bicikala, Motopassion.

Beogradski sajam automobila ove godine slavi jubilej - 75. godina od osnivanja, a ovogodišnji salon jedan je od 13 zvaničnih sajmova u godišnjem kalendaru Međunarodne asocijacije proizvođača motornih vozila (OICA). Do sada u 2013. godini održani su saloni u Detroitu i Ženevi.

Uprkos otežanim uslovima poslovanja u automobilskoj industriji u Evropi, na sajmu će se predstaviti svetska automobilska industrija u pravom svetlu i punom kapacitetu. Među više od 400 izlagača biće najpoznatiji proizvođači i uvoznici putničkih automobila, komercijalnih vozila, motocikala i pratećih delova i opreme.

Na 7. međunarodnom sajmu motocikala, "Motopassion", ljubitelji dvotočkaša, osim najbogatije ponude motocikala i opreme, prisustvovaće premijerama 58 novih modela na našem tržištu.
Ni ove godine neće izostati tradicionalne nagradne igre. Najsrećniji posetilac 51. međunarodnog salona automobila, osvojiće najnoviji model automobila FIAT Panda 1. 2 Lounge, koji poklanjaju FIAT automobili Srbija i Beogradski sajam, dok će u okviru 7. sajma motocikala, u saradnji sa kompanijama Keeway i Mass Company, biti dodeljene tri nagrade: Motocikl Keeway Outlook 150, komplet moto opreme Dainese i kaciga Keeway.

Generalni sponzor manifestacije, kompanija DDOR, i medijski partner sajma, Sat Media Group, organizuju takmičenje u vožnji slaloma na improvizovanom poligonu NAVAK-a u atrijumu Beogradskog sajma.

Najuspešniji takmičar osvojiće putovanje na trku Formule 1 u Monte Karlu. Nešto manje uspešni boriće se za nagrade kao što su motocikl Kymco Visa R 50, kvadricikl Keeway ATV 100, polisa kasko osiguranja u vrednosti od 1.000 evra i brojne druge nagrade, dok će svi ostali učesnici dobiti prigodnan poklon.

Posetioci koji su odlučili da kupe novo prevozno sredstvo tokom sajma, mogu da očekuju niže cene i posebne uslove finansiranja.

Radno vreme sajma je svakog dana od 10 do 20 h. U četvrtak 28. marta na sajmu će biti "Porodični dan" kada će Salon automobila moći da poseti cela porodica sa jednom celodnevnom ulaznicom od 500 dinara, dok će izvlačenje glavnih nagrada biti organizovano u nedelju 31. marta u 17 h, u hali 1.

51. međunarodni salon automobila biće svečano otvoren u petak, 22. marta u 11 h.

Izvor: B92